20 October 2017

First Beauty Box Giveaway by Us with Love ❤


assalamualaikum

ouch!nasib baik la sempat nak join giveaway ni sebab baru cuti.kalau tak..tak dan kite nak join.menangis la tepi bucu katil nanti.sebab apa hati berkobar-kobar nak join?sebab hadiah dia la deii..best gila kot.dah la kita memang suka benda-benda macam tu.ni free-free je dapat beautybox,sapa yang tak nak!


okay hadiahnya berupa beauty box bernilai rm250!!bila tengok giveaway ni terus bookmark.hehee takut terlepas.

hadiahnya,wow sangat kan ^_^


disebabkan giveaway ni kita edit sikit doodle animation.kalau tak taw doodle animation tu apa boleh google..hehee.sebab tema giveaway ni beauty jadi miza ambik sebahagian barang-barang makeup miza untuk buat video ni.kalau nak taw miza shoot video ni semalam masa tengah tunggu train dekat kl sentral.1 lagi video dekat rumah.nampak tak gigih sangat nak menang giveaway ni..hihihii


video


video



video

jadi kawan-kawan kecil miza di atas teringin nak ada kawan-kawan baru dari giveaway ni so harapnya ada la rezeki miza dalam giveaway ni nanti..aminn :)

instagram : mirzarohizat
facebook : mirzasyazwina

have a nice day!


16 October 2017

kita dah 23!


assalamualaikum ❤

sebenarnya blog ni adalah satu medium yang bagus untuk kita tengok balik gambar-gambar dan kenangan-kenangan lama so sebab tula nak update entry besday kali ni supaya nanti boleh tengok balik dan boleh senyum sorang-sorang..hehee

jadi tahun ni besday jatuh hari ahad bersamaan 15/10/2017.kalau nak taw kawan u miza ada dua orang sama besday dengan miza,termasuk miza tiga la.kira ramai la tu kan..hahaa.dulu time sekolah pun ada kawan sama besday jugak dan satu kelas pulak tu.

tahun ni memang plan nak sambut dekat rumah,jadi sebabkan sem ni miza kelas isnin dengan selasa je so boleh balik dengan senang hati!malam tu cuma plan nak kelua makan je dengan sedara.biasala sambut besday makan-makan dengan family kan


makan dekat salah satu cafe dekat kuala kangsar.lepas tu cafe kan biasa kalau ada letak slice kek-kek kan so miza pun macam teringin la sebab pikir memang tak de kek pun.huhuuu..tapi dorang semua tak bagi miza ambik!masa tu sedih la sekejap,pikir dah la besday kita..orang nak kek pun tak bolehh..hahahah

lepas tuu...jeng jeng!



rupanya dah beli brownies kat kiteee!masa tu macam..oooo patotla tadi tak bagi beli kekk..tapi memang sedap brownies ni..dengan kacang tambah caramelnya..terangkat weh!malam tu semua seronok dan semua kenyang gila-gila.miza order spaghetti,lepas tu siap tolong habiskan chicken chop adik sedara lagik,mau nya tak kenyang gilaa malam tu,fuhh~

pagi isnin tadi balik kl dah...

lepas tu dapat lagi suprise dari kengkawan!


dapat satu box chocolate okehh,sayang nak makan >_<

alhamdulillah,syukur dikelilingi oleh orang-orang yang menghargai dan sayang kan kita dan miza pun sentiasa doa untuk orang-orang yang miza sayang supaya sentiasa dipermudahkan semuanya :)

kita dah 23!

have a nice day

15 October 2017

medina desire tea detox


assalamualaikum :)

apa itu detox?okay detox ni sebenarnya adalah proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia.detox juga merupakan suatu proses pembersihan dari segala kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama. racun itu berupa lemak-lemak,minyak yang ada di dalam tubuh kita.

sebenarnya tubuh badan kita dah ada detox sendiri yang dapat membuang toksin dengan sendirinya tapi paham-paham jela kita sekarang ni kalau makan macam mana?kalau makanan tu tak berminyak tak sah,hari-hari makan makanan yang tak sihat termasuk lah miza sekali..heheee..jadi sebab tu proses detox dalam badan kita tak boleh nak dilakukan sepenuhnya.

tanda-tanda toksin berlebihan dalam badan

👀 sering letih,kurang bertenaga,sakit kepala,mulut berbau,badan berbau
👀 insomnia(masalah tidur),mata gelap,mata merah
👀 daya ingatan dan tumpuan yang lemah dan rasa cemas
👀 masalah sistem pencernaan seperti sembelit dan kembung perut
👀 sistem imun yang lemah
👀 masalah sendi
👀 masalah kulit
👀 masalah selulit
👀 kenaikan berat badan




korang pernah dengar tak pasal medina desire tea?mesti pernah kan sebab produk ni dah femes dah sekarang.dah ada billboard semdiri,dah banyak kali masuk paper dah.tapi bagi yang belum tahu meh sini miza nak bagitaw.

medina desire tea ni adalah produk detox dari 100% herba kering dan tiada bahan chemical jadi memang tak de masalah untuk minum.lagi satu teh ini diproses dari mesin mereka sendiri dan bukannya dari orang tengah ye.medina desire mengeluarkan dua produk famous iaitu slimming detox tea dan kaki cantiq tea

slimming detox tea (waktu malam)



1) mengempiskan perut yang buncit

2) membuang lemak degil

3) menyelesaikan masalah obesiti / sembelit

4) menurunkan paras gula

5) membuang angin dalam badan

6) penurunan pantas sehingga 6KG dalam masa 14 hari


kaki cantiq tea (waktu pagi)



1) mengecilkan peha

2) mengecilkan lengan

3) mengurangkan air berlebihan dalam badan

4) mengurangkan selera makan

5) cepat kenyang

6) melawaskan kencing

untuk rasa teh pulak,mesti ramai yang pikir detox je mesti rasanya pahit kan tapi bukan untuk teh ini.untuk slimming detox tea rasa teh biasa(tidak pahit atau kelat).bagi kaki cantiq tea pulak rasa lite ribena dan serai.kalau ada yang nak kelainan rasa boleh tambah madu dan lemon jugak.jadi jangan risau untuk cuba okay:)




untuk kesan yang lebih cepat kena amalkan diet yang seimbang.minum air kosng 2-3L sehari dan kena kurangkan pengambilan air berais dan gulan berlebihan.teh detox ni tak membuatkan korang sakit perut memulas taw.cuma melawaskan je.tapi tiga hari pertama minum akan kerap ke tandas tapi bukan sakit-perut dan cirit-birit.macam yang miza cakap cuma melawaskan je.kalau nak kesan lagi cepat amalkan sedikit senaman atau workout :)








harga :

slimming detox tea : rm15
kaki cantiq tea : rm25
set combo : rm40

free gift sabun kopi

kalau nak tahu lebih lanjut boleh terus whatsapp miza taw,kalau ada yang tak 
faham boleh terus tanya dekat whatsapp taw.

whatsapp 019-5050845

atau

boleh tengok ig




miza juga tengah mencari dropship jadi sapa-sapa yang nak duit 
lebih tu boleh terus whatsapp miza okay ^^

have a nice day :)