17 November 2015

Masjid Beijing,Kelantan


assalamualaikum :)


ada satu entri lagi aku tertinggal pasal aku pergi kelantan hari tu.alang-alang lepas zohor kejap lagi baru aku nak settle kan assingment aku.so aku bercadang untuk menghupdate kan blog aku ni yakni berkaitan dengan masjid beijing yang sumpah lawa!

sebenarnya masa otw balik tu tak plan pun nak singgah sini.tengah-tengah abah drive tu ternampak masjid yang unik ni.alang-alang masa tu pun nak masuk waktu semayang dah kan.kitorang pun berhenti la.aku la beriya..semayang kat sini jela..teringin nak semayang dekat masjid rupa ala-ala bangunan china ni kan ^ ^


habis je semayang aku cakap dekat abah.tunggu sat aku nak tangkap gambar masjid ni.hehee.sebenarnya masjid macam ni ada satu dekat ipoh tapi aku tak pernah sampai lagi kat situ -..-.
padahal selalu je lalu situ..haihh


nama sebenar masjid ni sebenarnya

"MASJID JUBLI PERAK SULTAN ISMAIL PETRA"

panjang beno namanya tapi selalu orang panggil masjid beijing je.masjid ni dekat dalam pekan rantau panjang :)

tak mau la bebel banyak sangat..kita layan gambar yang aku tangkap tu okay ^ ^



ruangan solat perempuan :)







yang ni tempat masuk nak g bilik wuduk.besar bilik wuduk dia.tandas dekat dalam ada dekat lua pun ada.dekat lua tu dia buat tandas dalam taman konsep dia.





ada satu tempat dorang buat jual-jual.jual baju-baju semua tu la.lepas selesai semuanya..kitorang pun pergi meninggalkan bumi kelantan..heee ^ ^

tu jela..kalau datang kelantan jangan lupe singgah ye!

have a nice day

10 comments:

Mizz Aiza said...

Cantik senibina masjid beijing ni..

fatin wawa said...

memang cantiikk...

Normi Nieza said...

Dtg kelantan xbgthu...huhu

Roziah Muhammad Nor said...

Ya Allah cantiknya. Terpegun tengok.

mirza syazwina said...


cik nor : heheee..len kali miza datang miza gtaw..hee!

Asha Lya said...

Yela mcm ala2 masjid d China kan..unik rekabtknya

Nina Nino said...

kak miza, nak tau tak. nina walaupun asal kelantan tapi tak pernah sampai sini hehe. lawa la

BudakVanilla said...

cantiknya. teringin nak pergi kelantan :D

Myra Azraff said...

cantikkk :O moi bw sini ye hihi

Hafiza AizZawa said...

serius pro sgt gambar yg miza amik nie.. nice photography..